3D inmeten kozijnen appartementen Heerlen

  • Pointcloud kozijn 3D scan
  • 3D scan flat Heerlen
  • 3D scanner balkon inmeten
  • 3D inmeten tijdens plaatsen kozijnen
  • 3D scanner target
  • Hijskraan element kozijn vervangen

3D inmeten kozijnen met laserscanner voor renovatie van appartementen. Het lijkt een geval van: ‘met een kanon op een mug schieten’. Toch bleek het meer dan de moeite waard voor de Limburgse timmerfabriek Helwig. Het 3D inmeten van kozijnen van een paar grote flatgebouwen 3D bracht veel voordelen.

3D inmeten kozijnen met laserscanner betekent geen fouten meer in het meetwerk. Daardoor zijn er geen productiefouten en dus minder faalkosten! Het wordt verder een prettiger project met minder overlast voor de bewoners. Het vereist alleen wel een andere manier van denken en durf om projecten anders aan te pakken.

Andere aanpak voor inmeten op locatie

Helwig Timmerfabriek nam enige tijd geleden contact met ons op. Het Limburgse timmerbedrijf zocht naar mogelijkheden om haar productieproces te verbeteren, met name het deel ‘inmeten op locatie’. Het bedrijf kiest sindsdien voor een andere projectaanpak dan voorheen. Ambacht en vakkennis wordt bij Helwig tegenwoordig gecombineerd met hightech 3D meet- en modelleertechnieken. Met 3D laserscantechnieken worden zeer gedetailleerde inmetingen gemaakt, met nauwkeurige tekeningen als resultaat. De meetdata en de verschillende modellen dienen tegenwoordig als onderlegger voor de werkvoorbereiding van Helwig en de productie van het timmerwerk.

Pointcloud kozijn 3D scan

Kozijntekening voor renovatie op basis van laserscan, met zeer nauwkeurige tekeningen als resultaat.

Bob Helwig, directeur Helwig Timmerfabriek:

“Bij veel van onze projecten is er sprake van weinig ruimte, scheve hoeken en holle of bolle wanden. We moeten daarvoor goed weten hoe de situatie driedimensionaal is. Conventionele methoden kosten vaak heel veel tijd en moeite en je krijgt eigenlijk nooit een goed beeld van de huidige situatie. Daarbij is de kans groter dat informatie over de bestaande situatie fouten bevat met foute adviezen en productie tot gevolg.”

Innovatie in timmerwerk voor renovatie

Alles wordt beter door aandacht met kennis van zaken. Technische innovaties in meet- en tekenwerk zorgen ervoor dat mensen meer aandacht kunnen besteden aan hun corebusiness en projecten en minder fouten kunnen maken. Voor de inbreng van kennis op het gebied van 3D scanning en werken met pointclouds heeft Helwig gekozen voor een samenwerking met ons bedrijf Steenbergen Project Support. Een laserscanner voor renovatie inzetten lijkt voor sommige bedrijven wat overdreven, maar de praktijk blijkt anders.

3D laserscanner voor renovatie

Steenbergen Project Support is specialist op het gebied van 3D scanning in de uitvoerende tak van de bouw. Ons bedrijf meet met bouwkundigen, want weten wat je meet is net zo belangrijk als weten hoe je meet. We maken hoogwaardige 3D laserscans, ondermeer voor renovatie. Aannemers en timmerbedrijven baseren hier hun plannen op. Onze service versnelt het totale proces en de kans op ontwerp- en bouwfouten wordt kleiner.

3S scan tijdens plaatsen kozijn hijskraan

Tijdens het 3D inmeten van de volgende groep appartementen, werden de eerste kozijnen al probleemloos vervangen. Zo snel kan het gaan met een gestroomlijnd meetproces.

Over 3D scannen

3D laserscanners maken een zeer realistische en accurate opname van de werkelijkheid. Ze ‘vangen’ zichtbare objecten in een wolk van miljarden meetpunten. Een scanner is een meetinstrument dat met hoge snelheid metingen verricht, vaak wel 1.000.000 punten per seconde. De meettechniek is in de basis hetzelfde als die van de reflectorloze total station, maar dan heel veel sneller en volledig automatisch. De meetdata die gemaakt wordt door een 3D scanner noemen we een puntenwolk of pointcloud. Het meet- apparaat ‘de laserscanner’ verricht niet alleen metingen, maar maakt tegelijkertijd ook foto’s (meestal met een interne camera) om achteraf ieder meetpunt de juiste kleurwaarde te kunnen geven. Op deze manier ontstaat snel een goed beeld van het object in zijn omgeving.

Wil je meer weten over deze meettechniek? Bureau PelserHartman heeft een whitepaper geschreven over 3D scannen. Klik op deze link en download de whitepaper ‘3D scannen Basics’. Zoekt u een specialist om gebied van 3D scannen voor de bouw? Bel 073 200 11 70 om te horen wat wij voor u kunnen betekenen.

Categorie
3D scanning
Tags
3D inmeten kozijnen, 3D inmeting, 3D scannen Limburg, Inmeten appartement, Laserscan renovatie