3D scan scheefstand schuifpui Castricum

  • Scheve schuifdeur buitenkant
  • Orthogonaal aanzicht 3D scan scheve schuifpui deur
  • Detail 3D scan schuifpui
  • Situatie binnenkant
  • 3D scan schuifpui woonkamer

Wat doe je als het kozijn van een schuifpui scheef gemonteerd is en de schuifdeur een permanent kier vertoont? Compleet vervangen is duur en geeft veel ongemak voor de bewoners. Een spie aanbrengen is een lelijke oplossingen. Het 3D scannen van de scheefstand voor een nieuwe (scheve) deur was hier de beste oplossing.

3D scannen scheefstand schuifpui

3D scannen kan al waardevol zijn voor een klein probleem als de scheefstand van een kozijn. In dit geval werd de woning al bewoond. Het compleet vervangen van de schuifpui zou de bewoners enorm hinderen. Buiten zou het metselwerk voor een deel afgebroken moeten worden. Binnen zou het stucwerk niet meer aansluiten, waardoor dit een flinke verbouwing zou worden. Een snelle 3D scan en het vervangen van alleen de schuifdeur was de oplossing. De timmerfabriek maakte een ‘scheve’ deur, die precies paste in deze pui.

3D scan schuifpui woonkamer

Het scannen van een schuifpui is niet de meest complexe klus voor ons, maar het gaat wel snel en is enorm waardevol voor onze opdrachtgever.

Snel scannen, snel vervangen

3D inmeten met een laserscanner gaat snel. Binnen een half uur waren we weer weg en hadden we de schuifpui van binnen en van buiten compleet ingemeten. Op basis van de 3D scan kon de scheefstand eenvoudig bepaald worden. De tekenaar bepaalde de exacte maat van het gat door de scan over te trekken. Met de geleverde polylijn kon de timmerfabriek een nieuw schuifdeur met de ‘juiste’ scheefstand maken. Het plaatsen van deze schuifdeur was een fluitje van een cent. Zeker in vergelijking met het alternatief van de binnen- en buitenmuur gedeeltelijk afbreken.

Orthogonaal aanzicht 3D scan scheve schuifpui deur

Een orthogonaal aanzicht van de schuifpui is eenvoudig over te trekken, met de zekerheid dat elke maat klopt.

Polylijn scheefstand schuifpui

Het product dat we uiteindelijke leverden was een eenvoudige polylijn met de scheefstand van de schuifpui ten opzicht van de oorspronkelijke tekening. De timmerfabriek kon hiermee een precies passend schuifdeur produceren.

De kosten voor de fabrikant bleven zo beperkt en de bewoners ervaarden minimale overlast. Verder was het mogelijk te achterhalen waar de fout gemaakt was. De aansprakelijkheid kon zo vastgesteld worden, zonder dat de bewoners diverse partijen over de vloer kregen.

Detail 3D scan schuifpui

Elk puntje in deze afbeelding is een geometrisch correct meetpunt. Hiermee is de situatie beter te beoordelen dan ter plekke met een rolmaat gedaan kan worden.

Snelle scanklus?

De kosten voor deze klus zaten natuurlijk niet in het scannen, maar in alle kosten eromheen. Denk aan reiskosten, reistijd en tekenwerk. Zoals gezegd was het tekenwerk redelijk eenvoudig, omdat een 3D scan de perfecte onderlegger is. Veel offertes gaan in de praktijk kapot op reiskosten en reistijd. Om onze opdrachtgevers daarin tegemoet te komen, proberen we klussen slim te combineren. Als u iets flexibeler bent in uw agenda, kunnen wij een scanklusje als dit combineren met een grotere opdracht in de buurt. U profiteert dan van de voordelen van 3D scannen, zonder de hoofdprijs te hoeven betalen.

Heeft u een 3D scan nodig van een klein project als dit? Bel 073 200 11 70 en wij nemen u graag mee in de planning.

Categorie
3D maatvoering bouw
Tags
3D inmeten kozijnen, 3D inmeten woning, Scheefstand scannen, Simulatie 3D scan