3D scan zorg-residentie Amsterdam

  • 3D laserscanning zorgcomplex Amsterdam.

Voor aannemer De Visser Bouw en Onderhoud scanden we een historisch pand, dat wordt omgebouwd tot een nieuwe zorgresidentie voor de organisatie Nova Zembla. Interessant is dat we geen tekeningen leverden als resultaat, maar handige 3D viewers.

3D meetwerk met laserscanner

Ter ondersteuning van de aannemer tijdens de uitvoering.

We brachten de liftschacht in kaart en koppelden deze aan de bovenste en onderste bouwlaag. De inmeting bestond uit slechts een paar scans die we binnen enkele uren uitvoerden. Ook alle verschillende vloerniveaus werden op deze manier gerelateerd aan de meting. Dit gaf de aannemer veel houvast en duidelijkheid over de maatvoering van de bestaande toestand.

Ook de zolder werd meegenomen in de 3D inmeting en gekoppeld aan de buitenzijde van de gevels. Hierdoor kan de maatvoering van de dakkapellen aan de binnenzijde eenvoudig afgestemd worden op elementen aan de buitenzijde zodat de plaats en uitlijning van de dakkapellen mooi past binnen het gevelbeeld.

3D viewers i.p.v. tekeningen

We maakten geen tekeningen maar viewers waarin de aannemer zelf eenvoudig metingen kan verrichten. Hiervoor zijn geen speciale computers of kennis van software nodig. De afbeeldingen hieronder laten zien hoe zo’n 3D viewer eruitziet. Ook is te zien dat de software zelf vlakken herkent en snijlijnen aangeeft waardoor het eenvoudig wordt om zelf goede metingen te doen. Op de pagina Online 3D viewer vind u meer informatie.

Leica Truview Global

Een screenshot van de Leica Truview Global. In deze online pointcloud viewer kunt u rondkijken in de scan en zeer nauwkeurig maten nemen.

Zusterhuis Boerhaavekliniek

Aan de Johannes Vermeerstraat te Amsterdam.

Het gebouw ‘De Vermeer’ is één van de drie panden van de beroemde architecten Cuypers en Stuyt. Het pand is gebouwd als zusterhuis van de oorspronkelijke Boerhaavekliniek begin 1900. Het pand wordt op dit moment verbouwd door aannemerij ‘De Visser Bouw en Onderhoud’ tot een nieuwe zorgresidentie voor de organisatie Nova Zembla. Het karakteristieke gebouw van 1400 M2 wordt omgevormd tot een ‘nieuwe’ zorgvilla met 16 appartementen en verschillende gemeenschappelijke ruimten.

Zorgproject bouwen of verbouwen

Projecten in de zorg hebben vaak specifieke eisen, waarbij nauwkeurige maatvoerig of vlakke vloeren van groot belang zijn. Een 3D scan brengt de totale situatie geometrisch correct in kaart. U hebt daarmee een compleet overzicht van alle maatvoering, inclusief afloop en mogelijke obstakels. Bel 073 200 11 70 om met ons af te stemmen wat 3D scannen voor uw project kan doen.

Categorie
3D scanning, Pointclouds voor BIM
Tags
3D inmeting, 3D scannen Amsterdam, 3D scannen Noord Holland, Inmeten zorgcomplex, Laserscan renovatie