Over Steenbergen Project Support

BETER BOUWEN ALS DOEL

Het is tijdens een project belangrijk om regelmatig pas op de plaats te maken en te controleren of het oorspronkelijke plan nog steeds klopt. Is alles volgens tekening uitgevoerd? Klopt de maatvoering in het werk nog met de tekening? Werken we nog steeds op de efficiëntste manier? De tijd nemen om dit na te lopen, betaalt zich in veelvoud terug aan het einde van het project.

Meten met bouwkundigen

Veel meetwerk in de bouw wordt uitbesteed aan landmeetkundigen. Ik pleit voor meten met bouwkundigen, omdat weten wát je meet net zo belangrijk is als weten hóe je meet. Meetgegevens van een bouwkundig onderlegde maatvoerder zijn in de praktijk altijd waardevoller voor de uiteindelijke tekenaar. De opkomst van BIM maakt meten met bouwkundigen alleen maar belangrijker.

Achtergrond

Ik ben een praktijkman. Begonnen als timmerman en langzaam doorgegroeid naar boven. Achteraf bekeken ben ik in mijn werk altijd met innovatie bezig geweest. Dat was nooit om maar iets nieuws te doen, maar altijd omdat het volgens mij beter kon. Door even de deur dicht te trekken en de tijd te nemen om na te denken, door te blijven vragen en mensen mee te trekken in het verhaal, kwam er altijd een oplossing die een beter, sneller of goedkoper was. Dat motiveert mij telkens om te zien of ik ook nog iets kan verbeteren op een ander vlak.

Klik hier voor het volledige verhaal

Mijn praktijkervaring begint als timmerman.
Van jongs af aan heb ik dit meegekregen van huis uit. Op jonge leeftijd ging ik al mee klussen. Dit is de mooiste leerschool geweest en mijn interesse voor het vak was groot. Ik ben daardoor een praktijkgerichte loopbaan gaan volgen – en met succes. Direct nadat ik mijn eerste vakdiploma op zak had ben ik gaan werken bij een succesvolle aannemer. Daarna heb ik mijn vakmanschap verder versterkt door alle mogelijke vak diploma’s te behalen. Op 18 jarige leeftijd word ik geselecteerd om aan de Nederlandse beroepenwedstrijden mee te doen. Ik haal daar een mooie tweede plek. Tijdens deze wedstrijd blijkt dat ik een grote interesse heb voor maatvoering. Ik maakte een zeer bewerkelijke kapconstructie. Alles was vooraf uitgewerkt, zodat het vanaf de ‘uitslag’ op maat aangezaagd moest worden, voor de montage van alle onderdelen. Alles moest in een keer passen, want aanpassingen mochten niet gemaakt worden. Alles moest in een keer goed. Dit streef ik nog steeds na, maatvoering is het fundament van het totaal. Door deze ervaring kreeg ik al snel het vertrouwen binnen de aannemerij en begon te werken met het waterpasinstrument en theodoliet. Daarna heb ik de opkomst van de nieuwste technieken zoals total station en digitaal meten van dichtbij meegemaakt.

 

In al die jaren als timmerman heb ik altijd gemerkt dat grote, dure fouten in de uitvoering altijd zijn terug te voeren op meetfouten of niet nauwkeurig genoeg meten. In mijn werk daarna ben ik altijd blijven hameren op de tijd nemen voor nauwkeurig meetwerk en dubbele of driedubbele controle. Zeker als je prefab wilt denken, dan dient de basis een perfecte onderlegger te zijn. Dan pas kan het slagen.

 

VAN METEN NAAR CIJFERTJES

Timmerman was een heerlijk beroep, maar ik groeide door in leidinggevende functies, kwam achter een bureau terecht en haalde mijn uiteindelijk zelf m’n aannemersdiploma. Het begon echter met calculeren. Mijn achtergrond als timmerman hielp enorm met scherpe calculaties te maken, omdat ik het bestek makkelijk kon vertalen naar de uit te voeren werkzaamheden en het benodigde materiaal en materieel. Dat ging goed en ik kwam een treetje hoger. In m’n nieuwe functie richtte ik me naast het technische aspect steeds meer op het boekhoudkundig aspect, wat in die tijd niet altijd even georganiseerd was in de aannemerij. Met de juiste automatisering – en blijven hameren op nauwgezet de administratie bij houden – bleek er veel geld te verdienen dat normaal ongemerkt weglekte. Door de juiste opnames en lijsten te maken, werd en vooraf nagedacht over wat er nodig zou zijn om iets in een keer correct te maken. Een voorbeeld hiervan was het al op maat aan te leveren vanaf de timmerwerkplaats, of leverancier. Op deze manier had ik grip op de uitgaven.

 

TIMMERFABRIEKEN INRICHTEN

In die tijd hadden veel aannemers een eigen timmerwerkplaats. Dat was handig en leverde extra omzet op. De inrichting van die timmerwerkplaatsen was echter verre van optimaal. Machines stonden niet logisch opgesteld. In het begin werd er iets gekocht en de latere investeringen moesten maar ergens een plek vinden in de timmerwerkplaats. Hierdoor was het altijd rommelig en opgeruimd houden lukte nooit. Hout lag overal verspreid en er werd veel tijd verspild aan het bij elkaar zoeken van het juiste materiaal en de onlogische routing. Stukken hout moesten van mij in het vervolg telkens maar 1 keer vastgepakt worden en dan op de juist plaats terechtkomen voor de volgende stap. Het proces moest een lint zijn van opvolgende werkingen binnen het proces; niet meer meerdere verplaatsingen van stapels hout. Het proces omturnen kostte veel tijd, door het investeren in een nieuwe lay-out en optimalisering van het proces. Maar uiteindelijk zag iedereen dat het prettiger werkte en dat alles veel sneller af was. De processen volgde elkaar slim op. De timmerwerkplaatsen werden waardiger en konden de naam Timmerfabriek gebruiken omdat ze dit nu verdienden.

 

KOZIJNWERK VERBETEREN

Na 17 jaar trouwe dienst bij mijn eerste werkgever – en de perfecte leerschool, omdat ik alle disciplines heb kunnen volgen van Acquisitie tot naZorg – werd ik bedrijfsleider van een timmerfabriek. Nadat daar het productieproces op orde was, wilde ik meer. Ik heb me bijvoorbeeld altijd afgevraagd waarom kozijnen en glaswerk apart geplaatst werden op de bouw. Dat kostte minstens twee keer zoveel tijd om te plaatsen. De onnodige wachttijd die het kost om het gebouw wind- en waterdicht te krijgen, tijdelijke voorzieningen e.d. reken ik dan niet eens mee. Het standaardantwoord was: “Zodat het glas niet breekt,” maar was dat wel zo? En hoe voorkom je dat dat gebeurt? De kwaliteit van het houten kozijn, werd besmet tijdens het bouwproces.

 

Innoveren met TNO

We zijn innoverend bezig geweest en hebben samen met TNO en toeleveranciers, en concept bedacht het K@pla kozijn. Dat stond voor kant en klaar plaatsen van kozijnen. We hadden de basis voor de toekomst gelegd, voor wat we nu als Timmerfabrikanten allemaal navolgen, en afgelakt en beglaasd kozijn just-in-time plaatsen, kwaliteit leveren en een juiste afstemming in het bouwproces. Tegenwoordig weten we niet anders, maar er was ooit een tijd dat het kozijnen compleet met glas aanleveren niet kon.

 

DE ZAAKJES GEREGELD

Daarna heb ik bij een andere grote utiliteitsaannemer na de timmerfabriek ook de totale logistiek en materieeldienst rigoureus aangepakt. De orde en netheid welke het bedrijf nastreefde was van ver te zoeken. Het was vaak een rommelig, omdat alles neergeplempt wordt op het eerste, het beste vrije plekje. Er was geen volledig overzicht wat ze als bezet hadden gemarkeerd en waar het wel of niet was.

Om een lang verhaal kort te maken: nadat ik mijn visie heb mogen vertalen binnen het bedrijf, was daarna overzicht van alle voorraad – dus zelden of nooit meer iets kwijt.

We konden direct en compleet leveren en maakte geen overbodige kosten door zaken de we al hadden dubbel te huren of kopen. Logistiek is er ook een vertaalslag gekomen door goed vooruit te denken en duidelijkheid binnen de organisatie uit te zetten, communiceren is daar van groot belang.

En iedereen vond het uiteindelijk een stuk prettiger werken.

Maatvoerder met brede bouwkundige achtergrond

Wat levert beter meten op?

Er zitten grote synergievoordelen aan het aanstellen van één bouwkundig onderlegde partij die verantwoordelijk is voor de complete maatvoering binnen alle fases van het bouwproces. Het bespaart direct op dubbele meetkosten en bijkomende reisuren van alle bouwpartners. Verder zorgt de integrale aanpak dat uw bouwplannen foutloos worden uitgevoerd binnen planning en budget.

50%

Minder bouwvertraging

Integraal uitzetwerk en tijdige 3D maatcontroles zorgen ervoor dat verloren uren enorm beperkt worden.

65%

Lagere faalkosten

De post onvoorziene kosten kan meer dan halveren met strategische inzet van high end laserscanning.

99%

Volledigheid maatvoering

De bijna perfecte dekking van 3D scanning zorgt voor volledige maatcontrole over elk detail van de bouw.

100%

Overzicht over de bouw

Nauwkeurige uitzetting vooraf en regelmatige ijkpunten tijdens de bouw garanderen resultaat volgens plan.

Mijn bouwkundige meetdiensten

3D maatvoering

Namens opdrachtgevers houd ik vanuit het concept van centrale maatvoering controle over de juistheid van maatvoering in elke fase van het bouwproces.

3D LASERSCANNING

Accurate maatvoering is hét fundament van een goede uitvoering. 3D scanning is het de beste controlemiddel om faalkosten uit te kunnen sluiten.

POINTCLOUDS VOOR BIM

Een high-end pointcloud voor 3D BIM brengt de totale geometrie van de bestaande situatie volledig in kaart voor alle partijen in het hele bouwproces.