Werkwijze 3D scan voor de bouw

Bouwkundige meetdiensten

Steenbergen Project Support levert met 3D scan voor de bouw een breed pakket aan bouwkundige meetdiensten, gericht op een probleemloze en vlotte uitvoering van bouwprojecten.

Meten heb ik altijd al gedaan, hoofdzakelijk op de bouw. Na mijn carrière als timmerman was ik 15 jaar werkzaam als bedrijfsleider en projectleider in de aannemerij. Meetwerk is daar voor mij een van de belangrijkste onderdelen in de het proces gebleven, omdat faalkosten bijna altijd zijn te herleiden naar fouten in maatvoering.

Meten met bouwkundige achtergrond

Meetwerk in de bouw wordt vaak uitbesteed aan landmeetkundigen. Als bouwkundige durf ik te beweren dat ik een beter product kan leveren, omdat weten wát je meet net zo belangrijk is als weten hóe je meet. Meetgegevens van een bouwkundig onderlegde maatvoerder zijn in de praktijk altijd waardevoller voor de uiteindelijke tekenaar.

Maatvoering en uitzetwerk

Met mijn bedrijf kies ik ervoor me te concentreren op complete en foutloze maatvoering, door introductie van het concept Centrale maatvoering. Ik heb een kleine en laagdrempelige organisatie opgezet die zeer goed georganiseerd is. Hiermee wil de bouw beter maken door het intergreren van hoogwaardige meettechnieken in het totale bouwproces.

High-end 3D scanning

In 2015 heb ik het meetwerk uitgebreid met 3D scanning. Scannen is een vak en daarom ben ik uitgebreid in de leer gegaan bij een gerenommeerd kennisbedrijf. Er zijn goede afspraken met partners waardoor ik kan beschikken over alle verschillende high-end meetapparatuur, waaronder de beste 3D laserscanners van Leica en Zoller-und-Frohlich.

Prijs/kwaliteit-verhouding

Mijn overhead is laag doordat ik klein ben, maar ik beschik wel over de allerbeste apparatuur. U krijgt zo op efficiëntie wijze een zeer hoge kwaliteit resultaat. Hiermee onderscheid ik mij van de éénpitters die zomaar een scanner hebben gekocht en pointclouds bij u over de schutting gooien. U ontvangt van mij een product waarmee u direct aan de slag kunt. Verder denk ik vanuit mijn leidinggevende achtergrond mee naar de grote lijnen van uw werk. Zo draag ik bij aan uw succes en bouw ik aan langdurige relaties.

Klantreferentie

3D SCANNING VOOR MINDER FAALKOSTEN EN SNELLERE DOORLOOP

3D scanning strategisch inzetten tijdens de uitvoering levert aantoonbaar meerwaarde op. Met een scan wordt de situatie snel en extreem accuraat in kaart gebracht. Bij herbestemming kan iedereen partij vanaf zijn bureau zijn maatvoering in een online pointcloud tot op de millimeter nauwkeurig uitvoeren, zonder naar het project te reizen.
Met een controlescan tijdens iedere fase van de bouw, wordt de getekende situatie met de werkelijke situatie gecontroleerd door middel van een clash detection. Maatafwijkingen worden op tijd opgemerkt, zodat deze bijvoorbeeld bij plaatsing van prefab elementen geen vertraging opleveren.

3D maatvoering

Namens opdrachtgevers houd ik vanuit het concept van centrale maatvoering controle over de juistheid van maatvoering in elke fase van het bouwproces.

3D scan voor de bouw

Accurate maatvoering is hét fundament van een goede uitvoering. 3D scanning is het de beste controlemiddel om faalkosten uit te kunnen sluiten.

POINTCLOUDS VOOR BIM

Een high-end pointcloud voor 3D BIM brengt de totale geometrie van de bestaande situatie volledig in kaart voor alle partijen in het hele bouwproces.